Co znamená dům na klíč?

Domy na klíč představují komplexní řešení bydlení – od první kresby na papíře až po předání klíčů od hotového domu. Naše firma MP DOMY staví rodinné domy na klíč za férové ceny a za předem dohodnutých podmínek. Naším cílem je nabídnout klientům nejen domov, ale i pocit jistoty a spokojenosti při jeho výstavbě.

Rodinný dům typu bunglalov v Bohumíně na klíč.

Hlavní předností tohoto řešení:

 

  • Odstranění potřeby koordinovat různé fáze výstavby.
  • Nemusíte zajišťovat materiál ani dodavatele.
  • Můžete chodit do práce a trávit čas s rodinou.

Tím ušetříte především drahócený čas. Vybíráte si z předem připravených projektů, které mohou být přizpůsobeny individuálním požadavkům. Tento přístup umožňuje větší flexibilitu ve výběru a zajišťuje, že finální produkt – dům – bude co nejvíce odpovídat Vašim představám a potřebám.

 

Ve zkratce. Stavební firma má zkušenosti jak s návrhem tak výstavbou, vy většinou ne. Vše byste dělali poprvé a pravděpodobně udělali chyby, které my už máme za sebou. Většina staví dům jednou za život a na chyby zde není prostor. My navrhujeme a stavíme domy, které jsou pro nás v prvé řadě realizovatelné, v přijatelných nákladech a díky tomu Vám můžeme dům nabídnout bez chyb, odzkoušený a za férovou částku.

 

Základní rozdělení domů na klíč:

 

  • Typové domy na klíč – vybíráte si dům z katalogu typových domů na klíč, který případně upravíme podle Vašich požadavků.
  • Individuální na klíč – pokud Vám nevyhovuje typový dům, rádi Vám naprojektujeme dům na míru. Získáte tak dům zcela na míru Vaším potřebám.

1. Jak funguje výstavba domu

 

Proces výstavby zahrnuje několik klíčových kroků:

 

  • Konzultace s klientem
  • Výběr a přizpůsobení projektu
  • Uzavření smlouvy
  • Realizace stavby

Proto platí, že všechny aspekty výstavby, včetně získání stavebního povolení, dodávky materiálů, koordinace prací a stavebního dozoru nad stavbou je nejlepší nechat na stavební firmě, která za bezproblémový průběh ručí svým jménem. Po dokončení stavby je dům předán – doslova na klíč. Potřebujete vědět více o výstavbě domu? Doporučujeme si přečíst detailnější článekcelém proběhu výstavby domu.

Vazníková konstrukce bungalov s garáží a terasou

2. Výhody domů na klíč

 

Výhody domů na klíč jsou mnohé, ale hlavními jsou:

 

  • Časová úspora: Vzhledem k tomu, že zajistíme celý proces, vy ušetříte čas, který byste museli věnovat koordinaci různých fází výstavby.
  • Přehled o financích: Máte vždy jasnou představu o celkových nákladech na stavbu, což eliminuje riziko neočekávaných výdajů.
  • Od vlastníků domů k vlastníkům domů: Dům staví odborníci s garantovanou kvalitou práce a dodržováním stavebních norem. Stavěli jsme si vlastní domy, víme co to obnáší. Rádi pomůžeme v různých etapách stavby.
  • Možnost přizpůsobení: Ačkoliv jsou domy založeny na předem připravených projektech, s námi máte možnost si přizpůsobit projekt.

3. Dům na klíč nebo hrubá stavba?

 

Při rozhodování o stavbě domu na klíč se často setkáváme s otázkou:

Zvolit kompletní realizaci od stavební firmy nebo se spokojit s hrubou stavbou a dokončení si vzít na svá bedra? Každá z těchto možností má své pro a proti, které je třeba zvážit.

 

Kompletní realizace – dům na klíč:

 

  • Bezstarostnost: Vše od začátku do konce zajistíme za Vás.
  • Záruky: Firma přebírá plnou zodpovědnost za kvalitu a termíny.
  • Komfort: Klient přebírá klíče od plně dokončeného domu, připraveného k nastěhování.

Hrubá stavba:

 

  • Úspora nákladů: Možnost ušetřit, pokud se rozhodnete dokončit část prací svépomocí.
  • Flexibilita: Větší svoboda při volbě materiálů a provedení finálních prací.
  • Čas: Nutnost věnovat vlastní čas a energii pro dokončení domu.

Je důležité si také uvědomit, že jednou zvolený model spolupráce je zpravidla konečný. Rozhodnutí mezi těmito dvěma možnostmi by mělo být pečlivě zváženo s ohledem na vaše schopnosti, zdroje a časové možnosti.

 

4. Bude potřeba vlastní stavební dozor?

 

I když poskytujeme kompletní dozor nad stavbou, respektujeme rozhodnutí klientů, kteří si přejí zapojit vlastní stavební dozor. Pokud byste snad s námi nakonec stavět nechtěli a přejete si dozorovat Vaši stavbu napište nám, můžeme Vám pomoci.

 

5. Jak financovat dům na klíč?

 

Financování domu na klíč může být náročné, ale my jsme zde, abychom vám pomohli. Nabízíme poradenství a podporu při zajišťování financování, ať už se jedná o hypotéku nebo stavební úvěr. Naše firma má bohaté zkušenosti s bankovními produkty a pomůže vám najít nejvýhodnější možnost financování vašeho nového domova.

 

6. Závěr

 

Dům na klíč od Moderní & Praktické Domy s.r.o.  znamená nejen stavbu domu, ale vytváření domova. Snažíme se, aby každý krok byl pro vás příjemným zážitkem, od první kresby po předání klíčů.

 

Pokud hledáte partnera, který vás provede celým procesem výstavby s důrazem na kvalitu, transparentnost a individuální přístup, jsme zde pro vás.

 

Podívejte se na naše reference.

Přemýšlíte o stavbě svého vysněného domova a chcete se dozvědět více o možnostech, které nabízíme?

Nebo uvažujete o výběru mezi kompletním domem a hrubou stavbou?

 

Jsme zde, abychom vám pomohli najít řešení, které bude nejlepší právě pro vás.

 

Kontaktujte nás a domluvte si nezávaznou konzultaci.

 

Společně probereme vaše představy, odpovíme na vaše otázky a připravíme cenovou nabídku přizpůsobenou vašim potřebám.

Začněte svou cestu k novému domovu s námi a společně vytvoříme místo, kde budou vaše sny o bydlení ožívat.

Další blogové příspěvky

V posledních letech se pasivní domy stávají stále populárnějšími díky své schopnosti výrazně snižovat energetickou náročnost a zároveň zvyšovat komfort bydlení. Tento …

Než začneme stavět

Měli byste nás kontaktovat, to je jasné, ale ještě před tím byste měli už přemýšlet jaký dům bude pro Vás ten pravý. …

Máte projekt a chcete znát cenu stavby na klíč?

Zanechte nám na sebe kontaktní údaje, my se Vám do 24h. ozveme s upřesněním, které části projektu budeme potřebovat. Cenová nabídka je ZDARMA a nezávazná.